Echografie

Echografie

Om de oorzaak van pijnklachten aan bijvoorbeeld spieren, pezen en gewrichtsbanden te onderzoeken kan echografie gebruikt worden. Doormiddel van echografie kan duidelijker gekeken worden wat de pijn kan veroorzaken en waar die oorzaak zit. Door de combinatie van echografie en het reguliere onderzoek kan er een goed behandelplan gemaakt worden voor de blessure die er is. Daarnaast is het mogelijk een betere inschatting te maken over de revalidatietijd na een kwetsuur (bijvoorbeeld bij een spierscheur).

 

Wanneer kan echografie zinvol zijn:

  • Bij een spierblessure
  • Een peesblessure (bij verkalking of gescheurde pees)
  • Slijmbeurs ontsteking
  • Problematiek van gewrichtskapsel of banden
  • Onderzoek naar mogelijke cystes

Het onderzoek

Het onderzoek

Door middel van een echokop met gel erop wordt het lichaamsdeel waar de klachten zitten onderzocht. Op een beeldscherm worden de onderzochte gebieden weergegeven. Een echo maken is niet schadelijk voor het lichaam en niet pijnlijk. Een echo duurt ongeveer een half uur. De uitslag van de echo en het onderzoek zullen meteen worden besproken, waarna er een behandelplan opgesteld kan worden.

Echografie is onderdeel van je fysiotherapeutisch behandeling en kost dus niks extra. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

Maak nu online jouw afspraak voor echografie.