Dry Needling

Dry needling

Bij klachten in de spieren en gewrichten kan dry needling een mogelijke oplossing zijn. Door het aanprikken van de spieren kan er een snel en langdurige ontspanning ontstaan. Deze methode is overgekomen vanuit Amerika en Canada en wordt daar al jaren succesvol toegepast.

 

Klachten in combinatie met dry needling:

De klachten waarmee u komt worden eerst onderzocht. Vervolgens wordt er ook gekeken of er mogelijk spieren zijn die de pijn (mede-) kunnen veroorzaken. Mochten er verhardingen, zogenaamde ‘triggerpoints’, aanwezig zijn dan kan dry needling voor u de juiste toegepaste behandeling zijn. Een triggerpoint is een knoop in een spier, wat lokale pijn maar ook uitstralende pijn kan veroorzaken. Die knopen worden met dry needling behandeld.

 

Dry needling kan helpen bij:

  • pijn/stijfheid lokaal in een spier en ook bij uitstralende pijn
  • bewegingsbeperkingen in bijhorende gewrichten
  • verminderde kracht in de spier(en)
  • pijnontwijkend gedrag
  • tintelingen in arm/been, hoofdpijn, duizeligheid.

De behandeling

Dry needling is een methode om pijn snel te kunnen verlichten. Na onderzoek gedaan te hebben, waarbij goed gekeken wordt naar de functie van de wervelkolom en andere gewrichten om andere oorzaken uit te sluiten, wordt er gekeken of er triggerpoints aanwezig zijn. Het naaldje wat gebruikt wordt bij dry needling is dun, slechts 0,3 mm. De prik van naaldje zelf wordt meestal niet gevoel. Met de naald wordt de triggerpoint aangeprikt. Dit kan ervaren worden als een dof of zeurend gevoel. Dat kan een soort kramp gevoel geven. De spier wordt gestimuleerd door de naald rustig heen en weer te bewegen. Hierdoor ontstaat er een ‘local twitch response’. De spier spant zich kort aan. Een twitch kan meerdere keren gebeuren. Als de twitches zijn opgehouden, wordt de naald uit de spier gehaald.

 

Na de behandeling ervaren de meeste mensen direct wat stijfheid van de behandelde spier. Ook kunnen ze wat zwaar en vermoeid aanvoelen. Deze stijfheid duurt vaak een paar uur en gaat daarna over naar een ontspannen gevoel en afname van de pijn. Na de behandeling krijgt u oefeningen en adviezen mee om de verbeterde situatie zo te houden.

Maak nu online jouw afspraak voor dry needling.